Limitless sommar

Nu på sommaren har det varit svårt att få till träffar då alla kan tyvärr..Räknade ut att det kanske dröjer ända till usm innan vi hinner ses alla igen villket känns tråkigt men man får väll lära sig leva med det. Men delar av limitless har lyckats ses lite då och då men jag har aldrig hitat tid att blogga om träffarna.. Har fotat en del men alldrig hunnit få ut bilderna..
Men en liten kort utvärdering från senaste träningen då vi alla var med men tyvärr inte iris. Vi körde lite agility först och lexie bjöd på fin fart tills hon tröttnade haha och då ville hon inte ens resa sig från starten haha. Lite segt men jag valde att bryta och det kändes bra ändå då vi fick några fina rundor med bra fart och fina starter innan! Sedan körde vi lite 6+ och jag måste säga att jag är sjukt stolt över lexie. Hon har haft stora problem att träna nära andra hundar då hon lätt blir "grinig" när hon är i arbete och är då inte så trevlig mot andra hundar även fast det kan vara hennes bästa komisar. (Hundarna hon är mer med i vardagen som Luna fukar såklart bättre då hon vänjt sig) Men Lexie var glad och viftade på svansen hela tiden och visade inte en enda min mot dom andra<3 Det gjorde mig verkligen stolt och jag hoppas vi kan jobba bort detta problem helt nu! Vi körde lite distans tricks då hundarna fick stta brevid varandra och vi försökte få dm att göra det som en våg vilket mot slutet gick riktigt bra. Vi körde även lite andra övningar och alla hundarna var trevliga och super duktiga! Efter en sån träning kan jag inte säga annat än: Fy vad jag älskar denna sport! Det är valfrihet, glädje, något som alla kan göra och att få göra det med bästa Limitless! 
 
Bjuder på lite blandade bilder från olika träffar och promenader:
 

Sommar på landet

Vi har varit på landet i en vecka och fick ganska fint väder ändå. Vi har tränat en hel del lydnad och attityden låg på topp varje dag. Svansen gick och hon var taggad och försökte verkligen ut i det sista. Vi har en del kvar att jobba på men hon ville verkligen göra rätt och försökte verkligen. 
Men valde att låta det bli en lugn vecka då det var behövligt. Vi ensamhet tränade en del och det är verkligen stor skillnad från hemma! Hon kunde vara själv och sova utan problem.
Hon var även super trevlig mot alla och som vi haft problem med att hon har svårt att jobba och tycker det är obehagligt att andra människor tar i henne men det har verkligen blivit mycket bättre! Hon kunde göra även dom svårare övningar med andra och jag sitta brevid som störning. Jag hoppas att detta håller i sig och bara blir bättre och bättre för det har varit ett problem som hindrat oss från mycket! 
Det blev en kort uppdatering så bjuder på en hel del bilder istället!
 

Hinderteknik

 

Hinder höjden i large klasserna.. Redan i klass 1 hoppar Lexie högre än sig själv. Ja hon kan lätt hoppa den höjden men det sliter fortfarande på henne.
Lexie har en hoppteknik där hon saktar in innan hindret vilket gör att i en bana springer hon långsammare och tar inte i ordentligt. Det här står nu på schemat att vi ska jobba på! Hoppteknik. Vi kommer pröva oss fram med olika övningar. Börja på låg höjd och sedan utveckla. Vi ska börja köra starter och raksträckor med hinder utan upphöjda bommar i svaga uppförsbackar för att få henne att verkligen ta i. Mitt mål med träningen är att hon ska hoppa med lägre huvud, benen under sig och ta kraften från bakbenen när hon skjuter ifrån. Vi kommer köra korta pass för att fokuset ska vara på topp hela tiden.
På sidan av detta kommer vi jobba med starter och raksträckor. Jag har filmat olika starter när Lexie står, sitter och ligger. Kollade på filmerna och ser att min hund får en bättre start där hon tar i mer och hittar balans direkt om vi kör liggande start. Så vi kommer jobba med liggande start ett tag nu sedan utvärdera så får vi se om vi håller kvar i det eller prövar något annat. Den startövningen jag jobbar mest på nu är bara att hon ligger ner i start, jag går en bit fram, kommenderar och springer framåt, när Lexie startar och tar i ordentligt så kastar jag boll framåt. Detta är för att hon ska ta i ordentligt redan vid start. När vi känner oss säkra hör kommer vi sätta in det på en raksträcka utan bommar och köra samma sak men nu ska hon springa genom hinderstöden också. Vi kommer köra startövningen mycket i uppförsbackar för att få henne att verkligen ta i ordentligt.
Vi kommer även jobba med raksträckor och även här belöna med att kasta boll för att få henne att kunna fortsätta raksträckan även om hon springer en bit framför mig och hon ska inte då sakta in. Vill att hon ska kunna ta en raksträcka och ta i ordentligt även fast jag står stilla. För att få fram det måste jag se till att kunna belöna henne även om jag står vid första hindret och därför kommer vi använda boll för att jag ska kunna kasta när hon springer raksträckan.

Jag hoppas att denna träning kommer löna sig och att vi kan få fram bättre fart och säkerhet på planen till i höst.


RSS 2.0