Kamp, Glädje och en massa bakslag...

Vi kan börja från det possetiva hållet! Snön är tillbaka och på 3 dagar av oavbrytet snöande är det nu 4dm snö ute och massa snöhögar att springa i osv! <3
 
Malte har som 3 åring fått jobba på att gå i koppel då han inte kan varken sitt, ligg,kom, att inte dra osv... Vi har tagit koppepromender med hundmöten och följsamhet villket gjort stora framsteg som nu ligger på att han inte drar så mycket men ibland tycker att han ska ut i skogen. Hundmöten fixar man tyst men spänner sig fortfarande!
På 2 promenader har han nu lärt sig kom, sitt, tass, spinn och början på slalom mellan benen!<3 Han vägrar fortfarande lägga sig ner men av erfarenhet av andra små envisa killar med samma problem så får jag nog ha tålamod! Ivrig, pigg, snabblärd och arbetsvillig liten kille som hade varit en diamant på agilitybanan!!
 
Luna har efter en semester gått upp lite i vikt så vi lägger mäst kraft på att bygga muskler och få ner henne i vikt nu för att sedan kunna fortsätta med agilityn när snön smält! Hon bär klövjeväska, springer i backar, djup snö och klättrar i snöhögar för att nu få fram en fin form. Eftersom det inte var länge sen vi startade igen har vi inte hunnit långt än!
 
Lexie blev ju lite allt för glad nu när snön kom villket leder till att hon är super pigg och glad och taggad till 99 på träningarna men... Detta leder också till att hon nu inte tar det lugnt ute så hon går och skäller oavbrutet hela promenaderna och går inte att få tyst på... Hundmötena blir värre och nu är det även utfall mot människor! Hoppas värkligen detta bara är tillfälligt då hon inte vant sig vid snön än och fått lite vila då jag haft mycket i skolan. Men nu bygger vi muskler och kör freestyle och lydnadsträning till 90% för att kunna starta nu i vår!
Av olika anledningar kommer vi nu byta dagmatte till lexie så på lördag eftermiddag ska vi träffa några i hopp om att det kommer gå bra! Denna förändring kommer nog leda till en del bakslag och stress under en tid men vi kommer fortsätta jobba lite gran tills hon vant sig och vi kan köra till 100%igen!
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback